Olie verversen

Voordat je de olie af gaat tappen is het handig om de uitlaatpijp(en) te beschermen met aluminiumfolie zodat hier geen olie op kan komen:1. Zet de motor op zijn middenbok, plaats een olieopvangbak en verwijder mbv een 8mm imbussleutel de oliedrainplug die zich tussen de twee uitlaatpijpen bevind:


2. Verwijder de schroef in de kuip aan de linkerzijde onder de zijstandaard zodat je meer ruimte te krijgt om bij het oliefilter te komen:


3. Gebruik een oliefiltersleutel die je bij elke auto-onderdelen shop kan krijgen:


4. Verwijder met deze sleutel het oliefilter, zorg wel voor een olieopvangbak:

Of sla eerst met een priem een gat in het oliefilter op het laagste punt om het filter leeg te laten lopen.


5. Zo ziet het eruit als het filter verwijderd is, omdat het filter aan de zijkant is gemonteerd zal er zoals je ziet olie op de uitlaat druppelen, vandaar ook het advies om deze af te dekken met aluminiumfolie:

Monteer het nieuwe oliefilter, en omdat deze aan de zijkant zit is het niet mogelijk om het filter eerst te vullen met olie, omdat je het filter niet op moment kan zetten wees voorzichtig met vastzetten.

Plaats de olieaftapplug terug (32nm), gebruik nieuwe afdichtring.


6. De GT heeft een dry sump tank en die moet ook afgedraind worden. Verwijder de slang aan de bovenkant van de tank door het indrukken van de ring die de slang vasthoud:


7. Plaats een (gebruikt) zacht oordopje in het uiteinde van de slang zodat de olie er niet uit kan lopen als je het slangetje naar beneden brengt om de tank leeg te laten lopen:

Hier zie je hoe het slangetje aan de onderkant van de olietank is bevestigd:


9. Houd het slangetje boven de olieopvangbak en verwijder het oordopje zodat de tank leeg kan lopen, zal ongeveer 20 minuten duren:


Als alle olie uit de tank is gelopen, het slangetje weer aan de bovenkant van de tank bevestigen.

Olietank vullen voor ± 3/4, motor starten en even laten lopen, daarna de rest van de olie bijvullen.